Wir verwenden Cookies, um Inhalte und Anzeigen zu personalisieren, Funktionen für soziale Medien anbieten zu können und die Zugriffe auf unsere Website zu analysieren. Details ansehen…
5K DJ Workshop

5K DJ Workshop

Волонтерски Центар Скопје, Skopje, 1000, Macedonia

Anfahrt

Telefonnummer hinzufügen

Link zur Website hinzufügen

Kategorien
Arbeitszeit Informationen hinzufügen
Über uns DJ Работилницата започнува на 04.11.2013. Пријавување на: 5k.dj.workshop@gmail.com до 03.11.2013.
5K DJ Workshop cover
Mission Share musical knowledge
Beschreibung D2 и Волонтерскиот Центар Скопје ги покануваат и охрабруваат сите искрени љубители на музиката кои сакаат да научат нешто повеќе за DJството на четвртата сезона од 5K DJ Workshop!

DJ Работилницата започнува на 04.11.2013 година.

Работилницата ќе се одржува во просториите на Волонтерскиот Центар Скопје (ул. Емил Зола бр.3-2/3, во близина на стара Рампа, Кисела Вода).

Сесиите ќе се состојат од:

- Вовед во DJство и запознавање со музичка структура
- Запознавање со DJ опрема и совети за правилно користење
- Демонстрација на грамофони, CDJи, Serato и слично
- Запознавање со повеќе музички стилови (drum`n`bass, dubstep, hip hop, techno, house...)
- Вовед во скреч

а за оние понапредните:

- Непречено вежбање со DJ опремата и градење сет преку советување и упатства од менторите

Ментори:

- Darko Stepic (D2 / RBMA / Течна Кујна-Канал 103)
http://soundcloud.com/darkostepic

- HyperTech (D2 / Течна Кујна-Канал 103)
http://www.mixcloud.com/HyperTech/

- Puk`kah (D2)
https://soundcloud.com/sxspul

+ гости.

Претходно познавање или искуство не е потребно. Бројот на учесниците е строго ограничен. Пријавување со име и презиме и трае до 03.11.2013 година. Контакт во inbox или на: 5k.dj.workshop@gmail.com
Gegründet 05.04.2012
  • Волонтерски Центар Скопје, Skopje, 1000, Macedonia
  • Anfahrt

Ähnliche Orte in der Nähe