We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. Read more…
Потпретседател на Студентски Парламент при ФОН Универзитет

Потпретседател на Студентски Парламент при ФОН Универзитет

Булевар „Киро Глигоров“ бр. 5, 1000 Skopje, Skopje, 1000, Macedonia

Get Directions

070963246

Add link to website

Categories
Work hours Add information
About Добредојдовте на официјалната фејсбук фан страна на Потпредседател на СПФОН.
Потпретседател на Студентски Парламент при ФОН Универзитет cover
Mission Парламентот е неполитичко, невладино, напартиско самостојно и автономно здружение во кое студентите на ФОН Универзитетот доброволно пристапуваат и се организираат, независно од нивната национална, верска, полова припадност и нивните политички и верски убедувања, заради меѓусебна соработка, остварувања на заеднички интереси и заради вршења на дејности и активности, со цел застапување на заедничките интереси пред академските институции, органите на Република Македонија, јавноста и јавното мислење, како и меѓународните организации и институции.
Општи информации
- остварување, развој и заштита на правата на студентите;
- подобрување на студентскиот стандард;
- подигнување и одржување на високо ниво на квалитетот на наставата;
- развивање и задоволување на културните и спортските потреби на студентите;
- претставување на студентите на ФОН Универзитетот во локални, национални и интернационални рамки;
- да разгледува, оценува и зазема ставови, како и мерки и активности во однос на актуелните прашања кои се од интерес и значење за студентите;
- поттикнување и развој на хуманитарни активности;
- поттикнување на научното и техничкото творештво на студентите;
- остварување и развој на соработката со здруженија на студенти од други високообразовни установи од републиката и странство;
- афирмација на ФОН Универзитетот во републиката и странство.
Description Претставување и застапување на интересите, барањата и предлозите на сите студенти на ФОН Универзитет пред органите на Универзитетот, академските институции, органите на Република Македонија, јавноста и јавното мислење, како и меѓународните организации и институции.
На кратко за компанијата
Приклучување на нашите студенти кон европските високообразовни текови. Ова подразбира ориентираност на структурата и работата на факултетите кон потребите на студентот и неговата образовна надоградба.
Опис
  • Булевар „Киро Глигоров“ бр. 5, 1000 Skopje, Skopje, 1000, Macedonia
  • Get Directions

Similar places nearby