We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. Read more…
Saturday
12
MAY

ТМД Курс

09:00
16:00

Get Directions

Category
#var:page_name# cover

ТМД Курс - Темпоромандибуларна дисфункција на зглобовите:

• ТМЗ зболувања, причина, потекло и дијагноза, со посебен фокус на точниот ефект врз патологијата на виличниот зглоб и положбата на забите, и неговото влијание во држењето на телото кај децата;
• TMЗ: анатомија и патологија;
• Развој на виличните зглобови и малоклузијата што доведуваат до патологија;
• Дијагноза на патологија на TMЗ (со практични демонстрации и вежби);
• Целта и природата на splint-терапија
• Hands-on вежби и филозофија зад оваа терапија (со практични демонстрации и вежби)
• Идеалната позиција на мандибулата и артикулација (со практични демонстрации и вежби)
• Ортодонтски третман кај деца
• Ортодонтски третман на пациенти со TMЗ патологија
• "Другата" ортодонтска дијагноза (со практични демонстрации и вежби)
• Концепт и протокол на третман.
• Функционално тестирање за време на од почнат третман;
• Оклузални прилагодувања;
• Стабилизирање на долгорочните резултати од третманот;
• Електромиографија и баланс на лицева и вратна мускулатура;

Предавач:
Др. Елена Василевска Ѓеоргиева - Специјалист по ортодонција со темпоромандибуларна дисфункција и миофункционална терапија, “Damon System“ Key Opinion Leader за “ЕМЕА“, Меѓународен Амбасадор на ААО

Гости:
- Мартин Митевски - Физиотерапевт за став на тело,
дисфункција на ТМЗ и Бовен терапија
- Др. Лидија Вељановска Кириџиевска - Специјалист по радиодијагностика - Zan Mitrev Clinic


ПРОГРАМА:
09:00 - 09:30 - Регистрација
09:30 - 11:00 - Прва сесија
11:00 - 11:30 - Кафе пауза
11:30 - 13:00 - Втора сесија- гости
13:00 - 14:00 - Ручек
14:00 - 16:00 - Трета сесија