We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. Read more…
Thursday
12
APR

Секс, дрога и рок ен рол

20:00
22:00

Get Directions

Category
#var:page_name# cover

-И така замина револуцијата, нема потреба од зошто и како, просто замина. Се заменија старите идеали за ништо, косите за ништо. Нема романтика во компромисот. Не сакам да се извадам, но нема ни да попувам. Oд попови доста. Oдиме на рационално расудување. Никој веќе не бара ништо. Kоја е потребата од тоа, кога седиме апатично? Eдинствено што ни е потребно е маст за хемороиди. Претставата не се занимава со тоа кој и како е виновен за распадот на идеалите, туку со прашањето зошто. Зошто се повеќе и повеќе тонеме во сопствениот комфорт, оставени да чекаме на доаѓањето на нештото, иако ниту знаеме што чекаме, ниту што е тоа што ќе дојде. Мала приказна за еден човек во 7 ставови.
Режија: Ристо Алексовски
Актер: Сашо Тасевски
Музика: Puppetology