We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. Read more…
Saturday
14
APR

Тоалет за дами - Гостува театарот Ј.Х.Џинот од Велес

20:00
21:00

Get Directions

Category
#var:page_name# cover

Тоалет за дами
Писател: Родолфо Сантана
Режија: Деан Дамјановски
Играат: Зорица Панчиќ, Кица Ивковска, Васил Зафирчев, Ирена Илиевска, Кети Борисовска, Маја Љутков, Талија Настова, Марија Стефановска, Весна Димитровска Бобевски, Драгана Босниќ, Слободанка Чичевска и Александар Велјановски.
Драматург: Сашо Димоски
Сценографија: Филип Коруновски
Костимограф: Катерина Чукниева
Музика: Сашко Костов

„ Кога некој маж оди во тоалет, обично го прави тоа од една единствена причина. Жените го користат тоалетот како дневна соба или соба за психотерапија. Жени што влегуваат влегуваат во тоалетот како сосем непознати, може да излезат оттаму како најдобри пријателки, како да се познавале цел живот “ - вели една книга за популарна психологија. И ова е само благ опис на тоа што се може да се сличи во петок навечер, во женскиот тоалет на една дискотека, некаде тука на Балканот, помеѓу десет жени, еден транвестит и еден маж.
Уживајте во претставата!