We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. Read more…
Thursday
12
APR

Протест(и) - Потпис на Револуцијата

17:00
19:00
Civil MK
Event organized by Civil MK

Get Directions

Category
#var:page_name# cover

Мултедијалната изложба и хепенинг „Протест(и)“ на Александар Кондев се инспирирани од шестгодишно протестирање, документирано со над 10.000 фотографии.

Борци за слобода и демократија се поканети да дојдат да се пронајдат на фотографиите и да се потпишат на Револуцијата, на 12 април, четврток, 17 часот во паркот на Жена-борец пред споменикот на Прометеј.

Изложбата го опфаќа периодот од протестите за Мартин Нешковски, па натаму. Датумот на одржување на овој мултимедијален хепенинг се совпаѓа со почетокот на Шарената револуција.

Поканети се сите граѓанки и граѓани, учеснички и учесници во Шарената револуција да бидат дел од одбележувањето на историското будење на граѓанскиот отпор во Македонија.
Борбата продолжува.

Venue

Civil MK