We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. Read more…
Friday
20
APR

Workshop: Научи сам како да едитираш книга

12:00
16:00
Creative Hub
Event organized by Creative Hub

Get Directions

Category
#var:page_name# cover

Creative Hub организира 8 часовен Workshop на 20 и 21 април (петок и сабота), за сите кои сакаат да подготват печатен материјал. Курсот ќе ве воведе од нула до припрема за печат. Ќе научите како:
1. да го средувате текстот во Word отстранувајќи ги сите непотребни невидливи карактери, и подесувајќи го така да биде комплетно подготвен за внес во InDesign;
2.да ги формирате/средувате евентуалните табели и графикони во Excel;
3. да ги скенирате фотографиите или логоата (за понатамошна векторизација) кои не ви се доставени дигитално;
4.да ги векторизирате логоата во некоја векторска апликација (CorelDRAW, Illustrator…);
5.да ги обработувате фотографиите во Photoshop;
6. да го финализирате проектот во InDesign;
и многу други интересни нешта.

Времетраењето на курсот: 8 часа

Предавач: Петар Петренко, повеќе од 7 години искуство во изработка на графички и печатени материјали.

Предзнаења: За овој курс потребни се основи графички предзнаења.

Група: Максимум 7 учесници.

Не е потребно да се поседува лаптоп, Creative Hub располага со Компјутерска Лабораторија.

Venue

Creative Hub