We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. Read more…
Friday
01
JUN

Jean-Claude of Bluebird Pilates is coming to London

10:00
17:30
Bluebird Pilates Munich
Event organized by Bluebird Pilates Munich

Get Directions

Category
#var:page_name# cover

FRIDAY 1st June
10am - 1pm - "Get long and strong on the Cadillac" (3 hrs)
The Trapeze Table (Wall Unit) is a wonderful piece of apparatus to teach the importance of lengthening. Jean Claude will also take a deeper look into all the different possibilities to stretch the entire body.
2 - 5PM - “Precision on the Chair" (3 hrs)
In this workshop we will practice a wide range of Wunda Chair exercises from basic, intermediate, to advanced levels. We will also look at how principles of placement, range of motion, balance, shape and articulation relate.


SATURDAY 2nd June
11am - 2pm "Head to Toe Reformer" (3 hrs)
This workshop offers a unique approach in teaching Pilates by focusing on tactile cues. By learning efficient use of hand placement we can maximise our students understanding within the Pilates System and deepen their workout.

2.30pm - 4pm "Barrel Freestyle" (2hrs)
We will be using various barrels see how we can free up and open up the spine via articulations. Barrel workouts are fun and very efficient in treating thigh hips and shoulders.

4.30 - 6pm "Spread your Wings" (2hrs)
This workshop will focus on how to teach proper shoulder placement and connecting the arms to the back. We will be using a variety of Pilates apparatus to address this topic.


SUNDAY 3rd June
10 -1pm “Setting Goals and Progression from Basic into Advanced “ (3 hrs)
Motivation is a very important aspect to keep your clients coming back. Setting the right goals and finding the appropriate speed to progress are keys elements to reinforce the sense of achievement.

2 - 3 pm "The Ring of Fire ” (1 hrs)
Feel the burning connection to your power house with every move you make. Introducing the Magic Circle

3:15- 5:15 "Rhythm and Dynamics a powerful tool” (2hrs)
This workshop will focus on using rhythm and dynamics to challenge your Pilates practice on the Mat. There is undeniable excitement and uplifting energy when “Rhythm and Dynamics” are incorporated. This will be a playful approach to keep your body trim and mind sharp.

Pricing
1 Day = £249
3 Day's = £595

* EPL teachers & apprentices receive 10% discount, so please book directly through the studio