We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. Read more…
Saturday
26
MAY

Семинар - Дигитализација во Модниот Дизајн

12:00
18:00

Get Directions

Category
#var:page_name# cover

💙ЦЕНТАР КАРИЕРА ПЛУС💙
организира СЕМИНАР на тема:
ДИГИТАЛИЗАЦИЈА ВО МОДНИОТ ДИЗАЈН👨‍💻👩‍💻👕👔

🗓️ДАТУМ: 26ти и 27ми МАЈ 2018


💻Дигитализацијата во модниот дизајн е неизбежен дел кој денес му е потребен на секој моден дизајнер.
Затоа ги покануваме сите модни дизајнери, ученици, студенти кои сакаат да ги зголемат и усовршат своите знаења и да ги научат основните компјутерски програми, за изработка на техничка скица, технички пакет, изработка на moodboard и колор карта како и цртање на модна илустрација. Семинарот ќе биде практичен, односно секој учесник ќе работи практично на сопствен компјутер.

💻Неопходен компјутерски софтвер Adobe Illustrator и Adobe Photoshop.

👩‍🏫Предавач: Katerina Dimitrioska, дипломиран моден дизајнер

Цена на семинарот: 7990 ден.

📔️Програма:

САБОТА 26.05.2018

1️⃣ Што претставува дигитализацијата во модниот дизајн и зошто е неопходен дел за креирање на облека?
2️⃣️ Запознавање со програмата Adobe Illustrator (интерфејс и основни алатки).
3️⃣️ Што претставува техничка скица и технички пакет?
4️⃣️ Исцртување на основен модел на блуза, сукња и панталони со користење на програмата Adobe Illustrator.
5️⃣️ Исцртување на детален изглед на основен крој на кошула.

НЕДЕЛА 27.05.2018

6️⃣️ Исцртување на фустан со набори и корсет со детални погледи.
7️⃣️ Комплетирање на техничкиот пакет со детални погледи, приказ на детали и лист со спецификации.
8️⃣️ Запознавање со програмата Adobe Photoshop (интерфејс и основни алатки).
9️⃣️ Како се изработува moodboard и колор карта со помош на Adobe Photoshop?
🔟 Што претставува графичкиот таблет и како се црта со негова помош?
1️⃣️1️⃣️ Исцртување на модна илустрација со помош на Adobe Photoshop.

🔛ПРИЈАВУВАЊАТА ЗА СЕМИНАРОТ СЕ ВО ТЕК. ВЕ ОЧЕКУВАМЕ!

☎️Телефон: 078 248 252
📬Инбокс: Kariera Plus
📧Мејл: karierapluskursevi@gmail.com

🏡ул. "Митрополит Теодосиј Гологанов"
36 Скопје