We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. Read more…
Wednesday
04
APR

Форум театар - СРУШИ ГО ЅИДОТ

19:00
20:30
H.E.R.A.
Event organized by H.E.R.A.

Get Directions

Category
#var:page_name# cover

Почитувани,

Граѓанските организации ХЕРА, Амбрела, КХАМ и Баирска светлина имаат чест да ве поканат на форум - театарската претстава „Сруши го ѕидот“. Претставата е финансиски поддржана од Фондација Отворено општество – Македонија и има за цел да поттикне дискусија околу остварувањето на здравствените права од страна на ромската заедница.

Режија: Игор Ивковиќ
Сценарио: Игор Ивковиќ и Александар Самарџиев
Улоги: Емра Куртишова, Огнен Велевски, Орнела Гани, Елена Ѓорѓевска, Кенан Таир и Благица Стоименова
Модератори: Игор Ивковиќ и Марко Новески

Форум театарот ќе се одржи на:
- 4 април 2018 (среда)
19:00 часот во Салон 19’19, Скопје

- 22 април 2018 (недела)
19:00 часот во НУ Центар за култура – Битола

- 24 април 2018 (вторник)
19:00 часот во Дом на култура – Виница

ВЛЕЗОТ Е БЕСПЛАТЕН!

Venue

Salon 19:19