We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. Read more…
Friday
20
APR

Massum 2018

10:00
15:00
UTMS Skopje
Event organized by UTMS Skopje

Get Directions

Category
#var:page_name# cover

Универзитетот за туризам и менаџмент Скопје и Младинската Асоцијација на Средните Стручни Училишта во Македонија-МАССУМ, по тринаесетти пат ќе го организираат образовното рандеву на 20 и 21ви Април, 2018 година. Домаќин на целата манифестација ќе биде Универзитетот за туризам и менаџмент Скопје.

Оваа организација во изминатите години им пружи можност на сите заинтересирани ученици од средните стручни училишта да учествуваат во најразлични активности кои директно влијаат на подобрување на нивните знаења и вештини. Образовното рандеву веќе десет години по ред е најголем образовен настан во Р. Македонија, а повеќе години наназад голем број на ученици се натпреваруваат во седумнаесет категории.
Во центарот на мисијата на УТМС е создавање, спроведување и одржување на највисок квалитет во образованието како и подготовка на високо стручни кадри, кои ќе умеат да се соочат со предизвиците, што во иднина ќе им ги постават нивните професионални кариери. МАССУМ, преку проектот Образовно рандеву во изминатите години им овозможува на сите заинтересирани ученици од средните стручни училишта да учествуваат во најразлични активности кои директно влијаат на подобрување на нивните знаења и вештини. Образовното рандеву веќе дванаесет години по ред е најголем образовен настан во Р. Македонија на кој голем број на ученици се натпреваруваат во седумнаесет категории.
Покрај натпреварувачкиот тематски дел, образовниот саем како дел од активностите во склоп на Образовното рандеву е исклучителна можност средношколците да ги претстават своите образовни профили пред академската и деловната заедница, а тие пак изворно да ги информираат и да им помогнат при донесување на одлуката за нивното натамошно школување и кариерен развој.
Повеќе информации на:

http://massum.org/mk/

Venue

UTMS Skopje